Το mellon σήμερα!

Το mellon σήμερα!

Στο mellonlab έχουμε συγκεντρώσει την εμπειρία και τη γνώση σε εκπαιδευτικά προγράμματα ρομποτικής και προγραμματισμού δεκαετιών, δημιουργώντας ένα νέο και ταυτόχρονα δοκιμασμένο πλήρες εκπαιδευτικό πακέτο που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες μαθητών από 4 – 18 χρονών και όχι μόνο.

Μέσα από τα εκπαιδευτικά προγράμματα του mellonlab κάθε μαθητής ανακαλύπτει:

 • Πώς να μαθαίνει καλύτερα.
 • Να οργανώνει τη δουλειά του και τη σκέψη του και να προχωράει σε υλοποίηση μέσα σε συγκεκριμένο χρόνο.
 • Να σκέφτεται έξω από τα όρια, να χρησιμοποιεί τη φαντασία του και τις γνώσεις του αποτελεσματικά.
 • Να ερευνά ένα θέμα μεθοδικά και σφαιρικά.
 • Να εμπεδώνει και να χρησιμοποιεί την γνώση από τα μαθήματα του σχολείου (Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Φιλολογικά μαθήματα κτλ.).
 • Να μην ματαιώνεται με τις δυσκολίες και τις τυχόν αποτυχίες.
 • Να βάζει στόχους και να επιμένει στην επίτευξη του.
 • Να διαχειρίζεται το άγχος του τόσο για τη συμμετοχή σε διαγωνισμούς όσο και σε παρουσιάσεις.
 • Να δουλεύει ομαδικά με σεβασμό και να μοιράζεται σκέψεις, ιδέες, ανακαλύψεις.
 • Να έχει αυτοεκτίμηση, εμπιστοσύνη στον εαυτό του και την ομάδα, αποφασιστικότητα και να είναι ευέλικτος και ευπροσάρμοστος.

Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε τους επαγγελματίες του 21ου αιώνα με τις απαραίτητες γνώσεις μηχανικής, προγραμματισμού, γενικής παιδείας, με κριτική σκέψη και δεξιότητες.

Το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα έχει δοκιμαστεί τα τελευταία 10 χρόνια σε σχολεία, φροντιστήρια και ανεξάρτητες ομάδες παιδιών.

Εμπνευστές του 
mellonLAB

Εμπνευστές του mellonLAB

co-founder / Παιδαγωγικός Υπεύθυνος Προγραμμάτων

Καινοτομία : Ανθρωποκεντρική διδασκαλία.

Η εκπαιδευτική ρομποτική, ο προγραμματισμός και οι διαγωνισμοί  είναι το όχημα με το οποίο τα παιδιά θα γνωρίσουν τον εαυτό τους, την τεχνολογία και πολλούς άλλους επιστημονικούς τομείς, παίζοντας, δουλεύοντας ομαδικά, διασκεδάζοντας και μαθαίνοντας να ερευνούν να ανακαλύπτουν, να κρίνουν και να παίρνουν αποφάσεις.

Η εξέλιξη του κάθε παιδιού δεν  εξαρτάται από την ηλικία του, αλλά από την ανταπόκριση του, τις δυνατότητες εξέλιξης του, τα ταλέντα του και τα ενδιαφέροντα του.

Τα προγράμματα είναι  σχεδιασμένα ,ώστε κάθε παιδί να μπορεί να ενταχθεί και να ασχοληθεί με αντικείμενα, που να του δίνουν την δυνατότητα να εξελίσσεται και να εκφράζεται δημιουργικά. Στο MellonLab έχουμε τη γνώση, την εμπειρία, τα κατάλληλα εργαλεία, ώστε κάθε μαθητής να ακολουθήσει το δικό του μοναδικό Μονοπάτι Γνώσης.

Οι καθηγητές  είναι  έμπειροι και με άρτια εκπαίδευση.  Ακολουθούν ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό πλάνο με ενεργή συμμετοχή των μαθητών.  

Μέσα από την πολύχρονη εμπειρία μας στον τομέα της εκπαίδευσης στον τομέα της τεχνολογίας, έχουμε δημιουργήσει επιστημονικές ενότητες (project) προσαρμοσμένες στις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα των σύγχρονων παιδιών, που προσφέρουν εκτός από γνώσεις, διασκέδαση και  πνευματικές προκλήσεις.   

Στόχος : Να δημιουργήσουμε τους πολίτες του αύριο.

Είναι βασικός μας στόχος τα παιδιά να κατανοήσουν ότι ζώντας στην Τεχνολογική Επανάσταση δεν πρέπει να χάσουν τις θεμελιώδη αξίες της συνεργασίας και ότι δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει οποιοδήποτε επάγγελμα ή οποιοσδήποτε τομέας της ζωής τους που δεν θα εμπλέκεται η Τεχνολογία.

Άσχετα με το τι θα επιλέξει ως επάγγελμα το κάθε παιδί, θα πρέπει να έχει κάποιες δεξιότητες που πλέον απαιτούνται σε όλα τα επαγγέλματα και σε όλο τον κόσμο, όπως ομαδική εργασία, σωστή διαχείριση χρόνου, πόρων και ολοκλήρωση project, παρουσίαση της εργασίας, επίλυση προβλημάτων σε πολλαπλά επίπεδα, έρευνα σε βάθος, εξοικείωση με την τεχνολογία και  αντίληψη πως λειτουργεί και ότι είναι μέσο και όχι αυτοσκοπός, πως γεννιούνται και υλοποιούνται οι ιδέες.

Θέλουμε να βοηθήσουμε κάθε παιδί μέσα από την ρομποτική και τον προγραμματισμό να ανακαλύψει τον εαυτό του, τα ταλέντα του, να δουλέψει ομαδικά και κάθε μέρα να γίνεται λίγο καλύτερο από την προηγούμενη.

Είπαν για το mellon lab

Είπαν για το mellon lab