FIRST® TECH CHALLENGE

FIRST® TECH CHALLENGE

  • Πρόγραμμα: FIRST® TECH CHALLENGE
  • Ηλικία: 14-18
  • Διάρκεια: 12 h / μήνα
  • Μαθήματα: Διά Ζώσης

Το FIRST Tech Challenge είναι πολλά περισσότερα

από έναν απλό διαγωνισμό ρομποτικής!

Οι ομάδες FIRST Tech Challenge (μέχρι 15 μέλη κάθε ομάδα, ηλικίας 14 – 18 ετών) καλούνται να σχεδιάσουν, να χτίσουν, να προγραμματίσουν και να χρησιμοποιήσουν ρομπότ για να συναγωνιστούν η μία την άλλη σε κατά μέτωπο προκλήσεις με τη μορφή συμμαχίας.

Με καθοδήγηση από προπονητές και συμβούλους, οι μαθητές αναπτύσσουν περεταίρω τις δεξιότητες STEM, μαθαίνουν και εφαρμόζουν αρχές της μηχανικής, συνειδητοποιώντας την αξία της σκληρής δουλειάς, της καινοτομίας και της εργασίας ως ομάδα.

Όλα τα επίπεδα δεξιοτήτων είναι ευπρόσδεκτα και απαιτούνται, τεχνικά και μη τεχνικά, αφού κάθε ομάδα, εκτός από την κατασκευή του ρομπότ, θα πρέπει να φροντίσει και όλες τις υπόλοιπες πτυχές της συμμετοχής της (άνοιγμα στην κοινότητα, επικοινωνία με φορείς, παρουσία στα μέσα ενημέρωσης, επιχειρηματικό σχέδιο, marketing plan,  κλπ.).

Ο εξοπλισμός που χρησιμοποιείται σε αυτή την κατηγορία είναι της REV.

 

Σημασία του FIRST Tech Challenge

Το FIRST Tech Challenge είναι το ένα από τα δύο προγράμματα STEM/Robotics που η FIRST στηρίζει σε συνεργασία με πανεπιστημιακά ιδρύματα και χορηγούς προγράμματα υποτροφιών σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού για τους μαθητές που λαμβάνουν μέρους. Στα επισυναπτόμενα θα βρείτε τις φετινές υποτροφίες της FIRST.

Παρουσίαση πίστας 2021/2022 και αποστολών : https://youtu.be/I6lX12idAf8

       

ΑΓΟΡΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ